Werken bij Homechill

Johnson windowfilm - autoruit tinten
®
d'signed by home-elements.nl
copyright © homechill  2009-2012

Homechill Glasfolietechniek  Vlaardingen    telefoon: 010 4744751   fax: 084 8390810  skype: homechill.nl                                                                                    disclaimer  |  sitemap  |  algemene voorwaarden
Als glas breekt..... dan heb je scherven! Maar hoe kan glas breken?

Normale breuk kan ontstaan doordat er een voorwerp tegenaan is gegooid, omdat het kozijn drukt op het glas, óf omdat het glas is bevestigd met klemmen. Dit komt voor bij onbehandeld glas, dus ook bij glas dat is voorzien van folie. Glasfolie is in zo'n geval niet de veroorzaker van de breuk.

Thermische breuk kan alleen onstaan als de geabsorbeerde warmte van de zon niet voldoende kan afvloeien, het glas niet vrij kan bewegen in de sponning, of als er extreme slagschaduwen op het glas zijn, zoals de schaduw van een bovenliggend balkon of bij gebruik van screens.

Slagschaduw veroorzaakt een temperatuurverschil in het glas. Een deel van het glas is warm en het andere deel koud. Door de harde scheidingslijn van warm en koud, beweegt het glas tegenstrijdig, waardoor breuk kan ontstaan.

Veel voorkomende oorzaken van "thermische breuk":
- appliceren van "nietgeleidende"-folie aan binnenzijde.
- Drukpunten op binnenplaat van HR++ glas.
- Beschadigingen van de randen van het glas.
- Slagschaduw

Om (thermische) spanning te voorkomen is een onderzoek nodig. Homechill kan in sommige situaties adviseren glasfolie aan de buitenzijde toe te passen. Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over.

Glas in houten kozijnen;
Het glas en de houten randen hebben voldoende bewegingsruimte om het glas te laten "werken".

Glas in stalen kozijnen;
Het glas wordt in de stalen kozijnen geplaatst en met stalen glaslatten en glasrubbers afgewerkt. Het is een koude constructie, die niet werkt. Door het rubber heeft het glas voldoende ruimte om te "werken".


Glas in aluminium kozijnen;
Het glas wordt met klemmetjes vastgezet aan de constructie, waarna de afdeklatten worden geplaatst. Als de klemmen te strak worden aangedraaid, ontstaat er een drukpunt. Als hierdoor het glas wordt kromgetrokken, kan breuk ontstaan.
Voor meer informatie over het voorkomen en beoordelen van thermische breuk.. klik hier!
Glasbreuk: Wat een klein haakje aan de rand van het glas al niet aanricht.
Klimaatbeheersing    Veiligheid    Decoratie    Kozijnen & Gevels   Montage
HOME   OVER ONS   PRODUCTEN/DIENSTEN   INNOVATIES   SECTOREN   PROJECTEN   INFORMATIE   CONTACT